Tips på line dance musik som passar till UNO

post thumb
Linedance Musik
by Erik/ on 18 Dec 2021

Tips på line dance musik som passar till UNO

Om du vill ha på lite upplyftande musik till spelkvällen kan du alltid sätta på lite line dance musik. Det är främst förknippat med den amerikanska södern och dansas på en rak linje. Man lyssnar normalt på svängiga countrylåtar samtidigt. Det kan även inspirera din spelkväll och höja stämningen till max. Du kommer märka att det är musik man blir glad av.

Populärt i Sverige

Även om line dance musik främst är förknippat med USA är det också ganska populärt i Sverige. Det anordnas regelbundet träffar i flera orter där man samlas och dansar tillsammans. Det finns till exempel linedance för pensionärer där de kan röra sig efter bästa förmåga. Det finns idag över 60 000 danser så alla kan hitta sin egen favorit. Idag dansas det inte bara till countrymusik utan till alla möjliga genrer. Utvecklingen går alltså framåt.

Numera kan man även tävla i line dance då det ingår i svensk danssport. Om du testar på det och upptäcker att det är något för dig kanske du till och med börjar tävla? Det finns också väldigt många tävlingar utomlands. Störst är det föga förvånande i hemlandet USA.

Line dance musik till sällskapskvällen

När du ska anordna en spelkväll är det skönt att spela lite trevlig musik i bakgrunden. Om du har ett program som Spotify eller Youtube Music brukar du kunna söka efter färdiga spellistor där någon har gjort en skön blandning. Du kan även börja söka runt efter countrymusik som faller dig i smaken. Line Dance dansas i ganska högt tempo med svängiga låtar som man blir glad av. Det är perfekt för en social kväll.

Samtidigt som ni har musiken på i bakgrunden kan ni gå igenom alla regler och spel för kvällen. UNO är till exempel ett spel som många älskar och som kräver minimalt med rekvisita. Hör efter med sällskapet så alla är införstådda med UNO regler innan ni börjar. Sedan är det bara att köra igång spelkvällen och musiken.

Skapa en skön spellista

Om du har lite mer tid kan du även skapa din egen spellista med skön och underhållande line dance musik. Även om country är det klassiska kan du blanda lite som du själv känner för. Om du också dansar line dance privat kommer du säkerligen få inspiration på träningarna. Kanske kan ni dela era favoritlåtar med varandra efter träningen?

Line dance växer hela tiden i popularitet i Sverige och det betyder att det kommer mer musik. Det är en väldigt social och rolig dans vilket avspeglas i musiken.