Linedance för pensionärer

Linedance för seniorer - en rolig motionsform

Linedance för seniorer - en rolig motionsform

Är du senior och vill lära dig att dansa linedance? Eller en pensionär som söker en rolig aktivitet under dagtid? Då är en grundkurs i linedance för pensionärer något för dig!

En kurs i linedance för seniorer har samma upplägg som en ”vanlig” linedancekurs. Skillnaden är att kursen hålls i ett något lägre tempo och kursledaren låter deltagarna göra fler repetitioner. Precis som andra linedancekurser är det en mycket rolig och social motionsform .

Nybörjardanser linedance kräver inte att du tar med dig någon partner. Då dansarna står på en rad är den överväldigande majoriteten av linedanser singeldanser.

En grundkurs som speciellt anpassats för seniorer vänder sig till dig som vill lära dig linedance i ett lugnt tempo med fler repetitioner än en vanlig lincedanskurs. Musikvalet anpassas efter deltagarnas preferenser och kurserna hålls för det mesta på dagtid.

Boka en fri danslektion

Prova på linedance för pensionärer

Boka en fri linedance-lektion

Funderar du på om linedance passar dig, eller är du osäker vilken nivå som du ska återuppta dansandet på? Då kan det vara bra att veta att de flesta arrangörer erbjuder en fri första lektion. Lektionen kan antingen vara det första kurstillfället eller ske under en specifik prova-på-dag. Om du inte kan besöka en kurslokal eller hellre vill lära dig dansen i lugn och ro i din hemmiljö så har vi även kursmaterial för linedance online.

Boka en noga utvald kurs!
+
=

Därför ska du välja en kurs med utbildade instruktörerVi har lång erfarenhet av linedance, och det faktum att våra instruktörer är licensierade ger dig som dansar extra trygghet.

Erfarna instruktörer har en förmåga att anpassa kursens tempo efter gruppens specifika förutsättningar så att onödiga skador undviks.

Många av oss som står bakom Linedance Helsingborg har varit med sedan dansformen gjorde sitt intåg i Sverige i mitten av 1990-talet. Vi har en gedigen erfarenhet av att specialanpassa kursinnehåll efter olika målgrupper och göra dansandet till en aktivitet att längta till.

Linedance för seniorer är en kurs för dig som vill ha roligt tillsammans med andra, utan krav på prestation.

Omdömen om lindedance kurs för pensionärer

Recensioner från tidigare deltagare

Det seniorboende jag arbetar på har bokat in en privatlärare som lär ut linedance en gång i veckan. Aktiviteten är mycket uppskattad av de boende och alla kan vara med.

Ragnhild B.
LINEDANCE PÅ SENIORBOENDE

Jag blev meddragen på en linedancekurs av en väninna och hennes man. Det är en bra dans för oss som inte har någon partner och jag har fått många nya vänner tack vare kursen.

Anders W.
LINEDANCE I MALMÖ

Jag älskar att dansa! Mitt intresse för linedance väcktes tack vare en kurs för pensionärer. Nu går jag en fortsättningskurs där åldrarna på deltagarna är blandade och jag stortrivs verkligen!

Märta R.
SENIORKURS I LINEDANCE

Välj en kurs i linedance för seniorer som leds av certifierade instruktörer

Vi råder alltid våra besökare att boka lektioner som hålls under ledning av instruktör som certifierats av Swedish Country Western Dance Association (SCWDA) eller National Teachers Association (NTA).

SCWDA är den svenska intresseförening som värnar om linedance i Sverige. NTA är förbundet för danslärare (och andra typer av lärare) i USA.

De instruktörer som leder linedance för pensionärer har antingen en licens via SCWDA eller NTA, beroende på var de genomgått sin utbildning. Det är även viktigt att du som dansar är försäkrad. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om licenser och försäkringar.

Boka en fri lektion