Line dance klubb, en populär hobby

post thumb
Line Dance Klubb
by Erik/ on 29 Jul 2023

Line dance klubb, en populär hobby

Det blir allt mer populärt att gå på en line dance klubb och dansa line dance tillsammans med andra. Det är också ett perfekt sätt att träffa nya vänner. Oavsett var du befinner dig i landet kan du hitta en klubb som tar emot dansare på alla nivåer. Om du letar efter en ny aktivitet i höst kan det vara det perfekta alternativet.

Vad är line dance?

Innan du anmäler dig till en line dance klubb kanske du vill veta lite mer om vad det faktiskt är för något. Det är en koreograferad dans där man upprepar flera olika stegkombinationer. Man står alla på rad och dansar, därav namnet line dance. Till skillnad från många andra dansar har du alltså ingen partner utan dansar på egen hand. Allt du behöver ha med dig till en line dance kurs är alltså ett par bekväma skor.

Hösten är ett perfekt tillfälle att skaffa en ny hobby och line dane kan vara ett alternativ precis som ordel eller korsord. Lincedance finns på alla nivåer från nybörjare till proffsdansare. När du går på en line dance klubb har en du en koregraf som guidar dig och lär dig alla stegen.

Det finns flera fördelar med line dance

Det finns väldigt många fördelar med att dansa på en line dance klubb. Även om du dansar själv är det en mycket social dansform där du träffar mycket folk. Det kan även minska stress och ger dig bättre motion.

Du behöver dessutom inte köpa på dig en massa dyr utrustning utan det räcker med en vattenflaska och ett par skor. Du kommer även få bättre koordination och förbättra ditt balanssinne.

Testa en gång på en line dance klubb

Om du fortfarande är osäker på om line dance är den rätta aktiviteten för dig kan du alltid testa på en gång. De flesta line dance klubbar låter dig testa på en gång helt kostnadsfritt. Sedan kan du bestämma dig om du vill fortsätta eller inte. Varje klubb brukar ha kursstarter ett par gånger per år. Det brukar vara i samband med dessa som du kan komma och prova.

Hur lång tid tar det att lära sig line dance?

Line dance är faktiskt en ganska svår dans och därför brukar klubbarna dela upp deltagarna i flera olika nivåer. Om du aldrig har dansat tidigare bör du alltså börja i nybörjarklassen. Där kommer du att lära dig alla grundsteg. De flesta klubbar rekommenderar att du håller dig vid denna nivån i minst 3 terminer. Sedan kan du gå vidare till fortsättningskursen.

Du väljer förstås själv vilken grupp du vill gå i men du kan inte förvänta dig att resten av deltagarna ska anpassa sig efter dig. Därför bör du vara ödmjuk över vilken nivå du faktiskt ligger på. Du kan även passa på att träna hemma på det du lär dig på klubben mellan veckorna.

Vad kostar det att dansa line dance?

Det varierar mellan olika klubbar men räkna mellan 700 kr - 900 kr per kurs. De flesta klubbar kräver också en årlig medlemsavgift på cirka 200 kr. Kontakta oss på Linedance Helsingborg om du vill veta mer!