Den professionella rökpusten för bin En rökpust för bin är en självklar del av basutrustningen för varje biodlare. Röken som genereras är en brandvarning för bin och utlöser en gammal reflex hos djuren: bina drar sig tillbaka in i honungskakan och äter så mycket honung som möjligt för att förbereda sig för att fly från bikupan och leta efter nytt boende. Då elden uteblir, slappnar de mätta bina av och avvaktar ett tag. Biodlaren utnyttjar detta avslappnade tillstånd för arbete eller för att titta igenom bikupan. Med rökpusten för biodlare från Wiesenfield fungerar denna enkla metod säkert och pålitligt. Hög kvalitet - tillverkad av rostfritt stål och kohud Säker - tack vare värmeskölden Praktisk - en fästkrok skyddar ytorna från skador och förenklar förvaringen Hållbar - tack vare robusta material och ren design Professionell - idealisk för såväl proffs som nybörjare eller hobbybiodlare Så här används rökpusten för bin Rökpusten består av en kombination av högkvalitativt rostfritt stål och en bälg av kohud, vilket gör den robust och hållbar. Tack vare en värmesköld är den också extremt säker att använda och även lämplig för nybörjare eller hobbybiodlare. För att inte bränna några ytor med den heta rökpusten och för enkel förvaring har den också en praktisk krok för upphängning. Rökpusten kan användas med kottar, träbark eller spån, med örter eller färdiggjorda bränslepellets. När du väljer förbränningsmaterial är det bara viktigt att materialet inte är skadligt för hälsan och att det ryker tillförlitligt. Biodlaren kan antingen gå runt bikupan med rökpusten eller använda sig av vinden som transporterar röken in i bikupan. Rökpusten ska tillföras jämnt syre via bälgen utan att producera för mycket rök, eftersom detta har motsatt effekt och bina blir rastlösa. Vänta 5 till 10 minuter tills röken har verkat ordentligt innan du påbörjar arbetet.